"Elabo heeft zich bewezen als waardevolle partner in arbeidsongeschiktheids-vraagstukken"

Aegon werkt sinds 2015 met veel plezier met Elabo samen. Corina Moes, werkzaam bij Aegon als casemanager en intern arbeidsdeskundige heeft de afgelopen jaren mooie ontwikkelingen hierin gezien. “De wereld van AOV is eigenlijk altijd aan verandering onderhevig. Niet alleen door wet- en regelgeving. Als verzekeraar blijf je ook kritisch naar je rol in de maatschappij. Dienstverlening treedt steeds meer op de voorgrond. Bij Aegon zijn we ervan overtuigd dat de zelfstandig ondernemer het allerliefste wil ondernemen. Werken biedt financiële en persoonlijke groei en daarmee onafhankelijkheid. Hierdoor hebben klanten meer mogelijkheden om in te kunnen spelen op veranderingen en klaar te zijn voor de financiële toekomst. Wij richten ons daarom vooral op het behoud van en de terugkeer naar werk. Is dit niet mogelijk, dan biedt de uitkering een financieel vangnet”.

Elabo als kritische én flexibele sparringpartner

“In de samenwerking met partijen zoeken we dezelfde visie en verwachten we een kritische en objectieve houding. De belangen zijn groot. Zeker voor de arbeidsongeschikte ondernemer.

Elabo heeft zich bewezen als waardevolle partner in arbeidsongeschiktheidsvraagstukken. Het is altijd fijn schakelen en we kunnen elkaar goed vinden. Zo denkt Elabo graag mee over actuele onderwerpen op het gebied van arbeidsongeschiktheid, re-integratie en preventie. Een arbeidsdeskundige bekijkt deze onderwerpen vanuit de eigen specialistische kennis en ervaring. Samen kunnen we goede procesverbeteringen aanbrengen. Maar Elabo draagt ook bij in de ontwikkeling van de casemanagers. De casemanager is het eerste aanspreekpunt voor de klant. De input van Elabo helpt ons om een zo’n volledig mogelijk beeld te krijgen van de knelpunten bij arbeidsongeschiktheid. Hierdoor begrijpt de casemanager de klantsituatie beter. Eigenlijk komt het erop neer dat we elkaar vooral scherp weten te houden. Zo kunnen we een optimaal resultaat bereiken, zowel voor de klant als voor de verzekeraar”.

De samenwerking ervaren wij als zeer prettig

Ook Cassandra Riemen, casemanager en intern arbeidsdeskundige bij Aegon is zeer te spreken over de samenwerking met Elabo. “De samenwerking met Elabo ervaar ik altijd als prettig. De arbeidsdeskundigen van Elabo stellen de belangen van de ondernemer voorop en verliezen daarbij de overige belangen niet uit het oog. Zij doen dit door te denken in mogelijkheden, zijn creatief en zetten net dit stapje extra in het begeleidingsproces van de ondernemer”.

Elabo bestaat binnenkort 20 jaar en dit merk je aan de hoeveelheid kennis die er zit. Wij gebruiken die kennis graag bij het verbeteren van onze eigen dienstverlening. Ook de casemanagers weten de arbeidsdeskundigen van Elabo goed te vinden. Wij kunnen altijd even bellen om te sparren en hebben dit jaar een leuke en leerzame arbeidsdeskundige workshop voor het team op de planning staan. Al deze aspecten zorgen ervoor dat wij het prettig vinden om met Elabo samen te werken en dit hopelijk ook nog heel lang mogen blijven doen”.

Terug naar overzicht
Aegon