FunctieLab: werken aan een betere toekomst

Wanneer een medewerker (tijdelijk) niet inzetbaar is, is het aan u als werkgever om te kijken wat een medewerker nog wél kan. En juist dat blijkt lastiger dan gedacht bij gebrek aan een heldere beschrijving van de werkbelasting per taak. Hoe vaak moet een medewerker bijvoorbeeld bukken? Of hoe zwaar moet iemand tillen? Vragen die met een ‘standaard’ functieprofiel vaak niet beantwoord kunnen worden. FunctieLab – ontwikkeld in een samenwerking tussen Elabo en Keerpunt – biedt uitkomst.

Snelle en adequate re-integratie

Met meer dan 220 bestaande functieprofielen biedt FunctieLab een uitgebreide database waardoor het een goede afspiegeling van de arbeidsmarkt vormt. Het systeem berekent op basis van de door u ingegeven belastbaarheid, bekwaamheden en competenties van een medewerker, de (gedeeltelijke) geschiktheid voor één of meerdere functieprofielen. Zo worden per taak eventuele overschrijdingen weergegeven. Het voordeel? Samen met uw medewerker kunt u eenvoudig bespreken welke taken het beste aansluiten en/of er mogelijkheden zijn tot werkaanpassingen. Daarnaast is het een ideaal hulpmiddel om preventief in te zetten en knelpunten in een functie vroegtijdig op te sporen. Zo komt u tot een gericht plan van aanpak en worden vroegtijdige signalen die kunnen leiden tot verzuim eerder gesignaleerd.

Meer weten?

Lees hier meer over FunctieLab en de mogelijkheden. Wilt u FunctieLab gaan gebruiken? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten over dit
Stephan de Groot
Stephan de Groot
Operationeel directeur